Meer dan zeventig procent van het verzuim heeft geen medische oorzaak, maar kan wel medische gevolgen hebben. De aandoeningen met de hoogste verzuimkosten voor de samenleving zijn: depressieve stoornissen, chronische rugpijn, aandoeningen aan de luchtwegen, spijsverteringsproblemen en drugsmisbruik [1].

In Nederland is veel aandacht voor ziekteverzuim. Dat is eigenlijk ook niet zo vreemd want verzuim kost Nederlandse werkgevers jaarlijks meer dan elf miljard euro aan loondoorbetaling. Kosten zoals verzuimbegeleiding, vervanging en re-integratie komen daar nog bij. En ook die kosten kunnen behoorlijk oplopen. Trajecten gericht op terugkeer in de oude functie of begeleiding naar een nieuwe werkplek kosten tussen de twee- en vijfduizend euro per werknemer.

[1] Bron: Aegon, TNO, CBS, Trimbos, juli 2018

Gezonde medewerkers

Aandacht voor de zieke medewerker is en blijft belangrijk voor het individu. Ook de kosten die gepaard gaan met ziekteverzuim maken het logisch dat verzuimreductie en -preventie onderwerp van gesprek zijn binnen organisaties. Maar is het ook niet heel legitiem om aandacht te hebben voor gezonde medewerkers? Medewerkers die niet verzuimen. MARK in Company vindt van wel. Wij gaan verder dan preventieve en curatieve interventies. Van pillen naar proactiviteit, noemen we dat.

Het is duidelijk dat medewerkers die zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel in balans zijn beter toegerust zijn voor het uitoefenen van hun functie en productiever zijn. Bovendien dragen ze bij aan een (bedrijfseconomisch) gezonde organisatie omdat ze innovatiever, zelfverzekerder en creatiever zijn (werk en privé).

MARK in Company focust daarom op talent en zet mensen in hun kracht zonder nadruk op gezond of ziek. Voor onze opdrachtgevers gaan we verder dan fysieke en zichtbare vitaliteit. Voor een duurzame organisatie kijken wij naar het totale plaatje en zorgen allereerst voor bewustwording dat vitaliteitsmanagement om veranderingen vraagt qua gedrag en cultuur. Samen werken wij aan een vitale organisatiecultuur met een gedeelde verantwoordelijkheid voor zowel werknemers, leidinggevenden en werkgever.

Ook werken aan een duurzame organisatie?

Neem dan contact met ons op

Free Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
udemy paid course free download
download lenevo firmware
Download WordPress Themes
udemy paid course free download