Je kunt geen vakblad openslaan of je wordt om je oren geslagen met begrippen als vitaliteitsmanagement, vitale medewerkers en vitale organisaties. Zijn we aan het doorslaan of is het echt van belang dat we stilstaan bij vitaliteit?

De aandacht voor vitaliteit heeft niet alleen te maken met onze stijgende levensverwachting in combinatie met een hogere pensioengerechtigde leeftijd. Ook de jongere medewerker stelt vandaag de dag andere eisen ten aanzien van werk en privé en hoe ze deze kunnen combineren. Organisaties kunnen daardoor dan ook niet anders dan stilstaan bij de vraag hoe ze hun medewerkers vanaf indiensttreding langer plezierig en gezond kunnen laten doorwerken en optimaal kunnen laten functioneren in het bedrijf.

Daarnaast speelt de krapte op de arbeidsmarkt een rol. Om medewerkers te kunnen binden en boeien worden werkgevers gedwongen kritisch te kijken naar de eigen werkomgeving. Hoe uitdagend is het werk, hoe kunnen we onze talenten maximaal inzetten en hoe zijn de collega’s in plaats van alleen te focussen op hogere lonen. Aandacht voor gezondheid en vitaliteit kan zo een onderscheidende factor worden.

Wij weten dat een duurzaam vitale organisatie met vitale medewerkers en vitale teams bijdraagt aan innovatie, creativiteit en werkplezier. Het is dus zinvol om vitaliteit op de agenda te zetten. Aandacht voor vitaliteit zorgt dat werknemers fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel in balans zijn en beter toegerust zijn voor het uitoefenen van hun huidige en toekomstige functie. Bovendien zijn ze productiever en verzuimen ze minder dan hun niet-vitale collega’s.

De belangrijkste voordelen van vitaliteitsmanagement op een rijtje:

  • Behoud van talent
  • Benutten van het potentieel van medewerkers
  • Betrokken medewerkers
  • Energieke, geïnspireerde en bevlogen medewerkers
  • Goede (betere) samenwerking
  • Daling van het ziekteverzuim
  • Betere bedrijfsresultaten
  • Positief imago (intern en extern)
  • Betere relatie met de klant

Goed werkgeverschap anno nu betekent dat je investeert in je mensen en dat je een gezond, duurzaam en inspirerend werkklimaat creëert. Goed werkgeverschap gaat echter hand in hand met goed werknemerschap. Werken aan een vitale organisatiecultuur zien wij bij MARK in Company dan ook als een gedeeld belang. Werkgever en werknemer zijn allebei verantwoordelijk om het heft in handen te nemen voor zijn of haar (werkzame) leven om er uiteindelijk ook samen de vruchten van te plukken.

Meer weten over onze werkwijze? Bekijk dan onze integrale aanpak.

Free Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Best WordPress Themes Free Download
Free Download WordPress Themes
online free course
download huawei firmware
Download Nulled WordPress Themes
free online course