Als bureau biedt MARK in Company advies, individuele coachingstrajecten en groepsgewijze vitaliteitsprogramma’s. De programma’s kenmerken zich door een integrale en pragmatische benadering van balans en vitaliteit. 

Een integraal Leefstijl- en Vitaliteitscoach van MARK in Company coacht niet alleen op het fysieke vlak maar vooral ook op mentaal-, sociaal-emotioneel- en zingevingsvlak en op het gebied van proactiviteit (zelfsturing, eigen regie). Deze integrale en pragmatische benadering van balans en vitaliteit werkt en geeft resultaat. Lees het verhaal van Birgit Timmers- Kohlmann.

Hard werken

Ik sjouwde nog altijd alsof ik die boerendochter was uit mijn jeugd. Op de boerderij groeide ik heerlijk vrij op en leerde daar al jong wat hard werken is. Nu was ik inmiddels moeder van twee lieve meiden, woonde in een twee-onder-één-kapper en werkte parttime. Ik hoefde niet meer hard te werken maar deed het wel. Mijn lijf riep mijn harde werken een halt toe. STOP! Reumatische klachten legden mij letterlijk lam.

Mijn lijf kan het niet

Het staat nog op mijn netvlies gebrand. Ik loop met mijn jongste aan de hand over het sportterrein. We halen mijn oudste op die een handbaltraining heeft. “Mama kijk, ze zijn op het achterste veld aan het handballen, kom.” Ze trekt enthousiast en ongeduldig aan mijn arm. Ik kijk naar de vierhonderd meter die ik moet overbruggen en vervolgens naar mijn dochter. “We wachten hier,” zeg ik resoluut, “de training is zo klaar.”

Teleurgesteld gaat ze met haar hele lijfje aan mijn arm hangen. “Nee ik wil daar kijken!”

Ik verbijt mij tegen de brandende tranen in mijn ogen, raak gefrustreerd en snauwerig antwoord ik haar: “Nee en daarmee uit!” En in gedachten zeg ik wat ik wil zeggen maar niet over mijn lippen krijg: “Ik ook schat, ik wil dat ook, maar mijn lijf kan het niet”.

Stad en land afgelopen

Een zoektocht van twee jaar volgde. Ik begon bij de reumatoloog. “Alstublieft, hier is medicatie en doe het voortaan maar wat rustiger aan.” Ja dag, alsof dat werkt. Door naar de arbo-arts. “Tja, je doet eigenlijk al het mogelijke al hè? Ik heb geen nieuwe ideeën…”Oké… een psycholoog dan? “Weet u wat? Zoek bezigheden waar u uw lijf niet bij nodig heeft en focus u op leuke dingen waar u blij van wordt.” Toen brak ik. Ik wist niet eens waar ik nog blij van werd! Ik wilde g#dverdomme een blije lieve mama zijn!

Net toen ik het bijltje erbij neer wilde gooien kwam ik bij ‘toeval’ een oud huisarts tegen. Zij had zich gespecialiseerd in voeding en leefstijl omdat ze niet langer geloofde in het nut van alleen maar pillen voorschrijven. Ze gaf me een advies op maat en zei: “Wanneer jij dit voedingspatroon en deze aanpassingen in leefstijl aanneemt garandeer ik je dat je binnen één maand medicijn-vrij bent.”

Ik kon het bijna niet geloven maar ging aan de slag. Binnen een maand bouwde ik de medicatie af en na vier maanden was ik klachtenvrij. En eindelijk, godzijdank, kon ik weer zijn wie ik wilde zijn: een lieve mama voor mijn twee meiden.

Het had mij veel pijn, frustratie en bovendien twee jaar zoeken gescheeld als ik na de eerste hulpvraag “Wat kan ik zelf doen?” direct doorgestuurd was naar iemand met een holistische visie. Iemand die weet hoe belangrijk mindset, ontspanning, voeding en dergelijke zijn; iemands zoals een integrale leefstijl- en vitaliteitscoach!

Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes Free
udemy course download free
download micromax firmware
Download Best WordPress Themes Free Download
download udemy paid course for free