De vitaliteitscoaches van MARK in Company werken allemaal op integrale wijze aan duurzame vitaliteit. Ze coachen op vijf dimensies, te weten: fysiek, sociaal-emotioneel, mentaal, bewustzijn en eigen regie (proactiviteit). Maar waarom is zo’n integrale aanpak belangrijk, moet dat nu echt? Laten we beginnen met een voorbeeld.

Vol goede moed naar de sportschool

We kennen het allemaal. Vol goede moed start je in januari bij een sportschool. Deze keer ga je het volhouden. Je begint fanatiek, drie keer in de week werk je je in het zweet. Half februari kom je nog maar een keer in de week en half maart moet je eigenlijk toegeven dat je al veertien dagen niet meer bent geweest. Je hebt ’s avonds geen fut meer en je voelt je moe, er ligt werk op je te wachten en ook je gezin vraagt de nodige aandacht. Kortom geen tijd en langzamerhand voel je je minder fit, overheerst een ontevreden gevoel en is de stress terug in je lichaam.

Zou de vicieuze cirkel doorbroken kunnen worden met een sportschoolabonnement, sporten onder werktijd of een combinatie van beide of is er toch meer nodig? Door te werken aan alle vijf de dimensies en eerst de totaalbalans op te maken, zou de oplossing best uit een andere hoek kunnen komen. Motivatieproblemen kunnen bijvoorbeeld ook voortkomen uit een verstoorde balans tussen werk en privé of overmatig verantwoordelijkheidsgevoel. Als je niet stilstaat bij deze punten, los je de problemen ook niet op.

MARK in Company coacht en adviseert dus niet alleen op het fysieke vlak – waar de symptomen vaak als eerste zichtbaar worden – maar coacht vooral ook op de andere dimensies. Dat betekent in de praktijk dat er actieve begeleiding plaats vindt op die aspecten die direct aandacht nodig hebben en begeleiding met een ‘onderhoudskarakter’ op de aspecten die minder urgent zijn.

Niet alleen aan symptomen werken

Wij zijn ervan overtuigd dat iedere medewerker – om duurzame en diepgaande resultaten te boeken – niet alleen aan de symptomen moet willen werken, maar juist ook aan de dieperliggende oorzaken van de disbalans. Samen met de medewerker gaat MARK in Company op zoek naar alle puzzelstukjes die ervoor zorgen dat hij zich weer vitaal gaat voelen en zelf weer de regie gaat voeren over zijn eigen vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

MARK in Company gelooft dat er alleen echt winst te halen is, als er niet alleen op individueel niveau maar ook op team- en organisatieniveau naar alle vijf de aspecten gekeken wordt. Alleen op deze manier creëer je draagvlak, leg je oorzaken bloot, ontstaat er duidelijkheid over hoe de balans te verbeteren is en zijn blijvende gedrags- en cultuurveranderingen op zowel individueel, team- als organisatieniveau te realiseren.

Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
udemy free download
download intex firmware
Download WordPress Themes
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=