Tegen eind december schieten ze weer door je hoofd; de goede voornemens. Bijna iedereen denkt erover na en start het nieuwe jaar vol goede moed. Of het nu gaat om; afvallen, meer tijd besteden aan vrienden en familie, stoppen met roken, een betere balans tussen werk en privé en minder stress. Veel mensen komen in februari tot de conclusie dat ze weer in oude patronen vervallen.

Zou het nu niet eens een beter idee zijn om de voornemens voor 2019 vanuit goed werkgeverschap en goed werknemerschap te faciliteren; bijvoorbeeld met Individuele Vitaliteitscoaching?

Win-win situatie voor werkgever en werknemer

Met individuele vitaliteitscoaching creëer je namelijk een win-win situatie voor werkgever en werknemer. Je medewerkers zitten lekker in hun vel, zijn daardoor productiever en verzuimen minder. Individuele vitaliteitscoaching draagt bij aan de intrinsieke motivatie van je medewerkers om aan een gezonde leefstijl te werken. Dat zorgt voor meer energie en minder stressklachten. Zowel werkgever als werknemer plukken hier de vruchten van.

Zelf regie pakken

MARK in Company gaat in het traject samen op zoek naar alle puzzelstukjes die ervoor zorgen dat hij of zij zich weer vitaal gaat voelen. Tijdens de coaching starten we met een integrale vitaliteitscheck. Aan de hand daarvan bepaalt de medewerker zelf zijn eigen doelen. Net als bij goede voornemens is het belangrijk dat de medewerker zelf regie pakt op zijn of haar eigen vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Het grote verschil met voornemens voor het nieuwe jaar is, dat de werknemer zich echt gesteund voelt. Hij staat er immers niet alleen voor.

We werken tijdens de coachsessies onder andere aan:

  • het effectiever omgaan met stress en werkdruk;
  • voedings- en beweeggewoontes die het meeste energie opleveren en leiden tot een blijvend, gezond gewicht;
  • inzicht in  de eigen gedachten en overtuigingen die van invloed zijn op hun gedrag;
  • zowel de oorzaken als de gevolgen van disbalans.

We werken met medewerkers en leidinggevenden die vanuit preventief oogpunt aan de slag willen met hun eigen vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en optimale totaalbalans. Maar ook met medewerkers die al klachten hebben, disbalans ervaren of uitgevallen zijn met leefstijl- en/of stressgerelateerde klachten. Hierbij is intrinsieke motivatie erg belangrijk, en dat is vaak wat er ontbreekt bij de goede voornemens.

Wil je als werkgever eens in gesprek over jouw voornemens (en die van je medewerkers) voor het nieuwe jaar?
Neem dan contact met ons op. Dat hoeft niet in december of januari, maar mag natuurlijk ook later in het jaar!

 

 

Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=
download huawei firmware
Download WordPress Themes
download udemy paid course for free